Työkonetta (ja lisälaitteita) etsimässä


#1

Nyt olisi pikku hiljaa aika pistää useamman vuoden palvellut MacBook Pro 15" retina mid2014 pois aktiivikäytöstä. Alkaa hieman nikottelemaan paikka paikoin vastaan.

Nyt olisi toiveissa oikeasti kannettava tietokone eli kooltaan kompakti ja painoltaan suht kevyt. Otetaan vaikka rajaksi 1.5 kiloa. Tehoa pitäisi löytyä sillä työkäytössä pyörittelen virtuaalikonetta, koodieditoria, selainta, photaria ja muuta softaa. Eli laitetaan vaikka määreisiin i7 prosessori, 16 gigaa muistia (tai 8gt mutta päivitettävissä), 512 gigaa levytilaa (tai 256 ja päivitettävissä). Akun olisi hyvä kestää jonkun aikaa rasituksessa, ehkäpä sen 2-3 tuntia. Kevyemmällä käytöllä sitten pitempään.

Lähdin katsomaan Apple maailmasta tämmöistä, mutta MacBook Airien tehot ei riitä mihinkään. 13 tuumaisessakin taitaa tehot loppua kesken ja 15 tuumaisessa löytyisi tehoja, mutta hinta menee kovaksi ja alkaapa sitä painoakin olla. Lähdetään siis Windows maailmaan seikkailemaan.

Silmääni sattui tässä Powerin tarjouksessa oleva kone:

Tämä vaikuttaa passelille ja kävin katsomassa pikaisesti mutta ei näkynyt hyllyssä. En älynnyt kysyä saisiko käpistellä. Pitänee ehkä huomenna piipahtaa uudelleen. Hinta olisi ainakin kohdillaan tässä ja varsinkin tämän kokoisissa.

Yhtenä heittona tuli myös tuleva Matebook:

Tässä on aika ronski hinta ja tulee toki tabletti mukana, mutta sille ei tarvetta.

Päivittelen ketjuun lisää vaihtoehtoja kunhan niitä löydän. Ihan jo omaan muistiinkin mieleen. Vinkit ja jos on kokemusta niin antaa paukkua.


#2

Tullut eilinen ilta selailtua näitä koneita ja alkaa itsekin olla sekaisin näistä. Tuo Powerin Asus vaikuttaa ihan hyvältä koneelta ja tuossa kokoluokassa on kauheasti variaatiota hinnassa ja spekseissä.

Pitänee käydä Powerilla käpistelemässä tuota josko siellä se olisikin. Tai edes joku vastaava.

Lenovolla on jokunen vaihtoehto mitä katsonut mutta hinta pomppaa sitten jo.


#3

Kävin eilen käpistelemässä vastaavaa konetta, kuin tuo Asus minkä linkkasin ja vaikutti kyllä hyvältä. Taitaapi tämä lähteä tilaukseen.

Siihen pitää jotain näyttöä, näppäimistöä ja hiirtä löytää kaveriksi sitten vielä.

Hiireksi valikoitunee Logitechin MX Anywhere 2s: https://www.logitech.com/fi-fi/product/mx-anywhere-2s-flow

Näyttö ja näppis vaatiikin hieman tutkiskelua.


#4

Tuo Asus tuli kopattua ja vaikuttaa kyllä mahtavalta vekottimelta kokoonsa nähden ja hintaankin.
Työkäyttöön se pääsee kunnolla ensi viikolla, kunhan saan kokonaan ympäristön asennettua.

MX Anywhere 2S tuli kanssa kopattua ja hyvä hiiri ollut kyllä tähän mennessä. Saa kolmeen laitteeseen joko bluetoothilla tai sitten tuolla Logitechin donglella.

Näyttö, näppis ja telakka pitää kopata vielä toimistolle tässä jossain välissä.


#5

Tällä hetkellä en voi suositella tuota Asusta. Siinä on coil whineä eli ärsyttävää ininää. Menenee varmaan palautukseen. Osalla muillakin ollut vastaavaa ongelmaa. Harmi - muuten hyvä kone kyllä olisi ollut.


#6

Noniin päivitelläänpä tätä ketjua hieman taas. Nyt on päästy taas hieman eteenpäin ja tulen päätymään Lenovon Thinkpad sarjaan. Täällä on vaihtoehtoa ja hieman selvitystä näistä.

Lenovo ThinkPad E480
Tätä on saatavana i5/i7 prosessorin kanssa sekä RX550 näyttiksen kera.RX550 kanssa on vain ilmeisesti ongelmaa lämpöjen kanssa ja tästä syystä en ehkä uskalla lähteä sitä tilaamaan. i5 malliin pitäisi muistia tilata kaveriksi 8 gigaa vielä.

Lenovo ThinkPad L480
Tätä on saatavana i5/i7 prosessorin kera.


Tähän pitäisi sitten muistia ostaa heti 8 gigaa lisää ja jossain vaiheessa lisää levytilaakin.

i5-8250U vai i7-8550U
Mitä olen tutkinut niin näillä prosessoreilla ei ihan kauheata eroa loppujen lopuksi ole. Tästä syystä oikeastaan kumpi vain kelpaa minun käyttöön

Näytönohjaimella vai ilman
Tämä oli ehkä se isoin pohdinta loppujen lopuksi. Tarvitsenko näytönohjainta niin paljon että on perusteltua ottaa RX550 mallin E480 ja sitten taklata mahdollisia lämpöongelmia. UHD 620 integroitu näyttis on vastaavaa laatua mitä nykyisessä MBP 15" (mid2014) retina mäkissäni. Pelikoneeksi ei ole tulossa ja photari ehkä se vaativin sovellus kertarykäisyllä on loppujen lopuksi.

Miksi ThinkPadit?
E480 malliin voit lisätä m2 levyn ja sen kaveriksi vielä 2.5" levyn. Molempiin malleihin voit lisätä muistia aina 32 gigaan asti. Eli näissä on päivitettävyyttä ja jos tulevaisuudessa tarviin muistia tai levytilaa lisää niin silloin voin sitä päivittää. Itse voin myös tuohon näppäimistön esim. vaihtaa.

Mitä olen nyt hankkimassa?
Tällä hetkellä olen vahvasti menossa L480 suuntaan ja siihen 8 gigaa lisämuistia. Toinen vaihtoehto on tuo E480 RX550 näyttiksen kera.

Suoraan sanottuna en ole vieläkään ihan varma minkä loppujen lopuksi tilaan…


#7

Eilen pistin tilaukseen tuon E480 koneen RX550 näyttiksen kera. Syynä oli oikeastaan se, että tähän saa kaksi kiintolevyä ja tässä on valmiina käytännössä koko setti. Eikä tartte tilata mitään erikseen. HDD levy tulee vaihtumaan SSD levyyn jossain välissä kunhan silmiin sattuu tosi hyvä tarjous vähintään 500 gigaisesta levystä.

Katsotaan miten äijän käy kunhan kone tulee. Todennäköisesti huomenna voisi tulla.