RetroPie projekti


#1

Vetäsen täällä aloituksen omalle RetroPie projektille ja tätä olen tässä haudutellut parisen päivää mielessäni, että pitäisi päästä puuhaamaan. No nyt sitten pistin settiä tilaukseen ja alustankin hommaa hieman tässä.

RetroPie on käytännössä Raspberry Pille tehty käyttis jossa on valmiina kasa emulaattoreja ja siihen liittyviä softia. Lisää infoa RetroPiestä saa täältä: https://retropie.org.uk/

Raspberry Pi on taas pienikokoinen tietokone, jota voi käyttää moniin sovellutuksiin kuten tämmöisen pienen emulaattorivekottimen tekoon taikka sitten esim. pyörittämään kotiteatteria yms. Infoa siitä saa taas heidän sivuiltaan: https://www.raspberrypi.org/

Aluksi pistin tilaukseen perussetit sillä kotoa löytyy jo Xboxin ohjainta ja vastaavaa joka kelpaa ohjaimsesta. Jossain välissä hankin varmaan 8bitdo:n valmistamat ohjaimet joissa on hieman enemmän retrolookkia.

Tarttesin vähän muutakin Saksan Amazonista, joten pistin samaan settiin tulemaan nämä osat:


#2

Vihdoin ja viimein Amazon on pistänyt kaikki postiin. Hyvällä lykyllä ensi viikolla on kamat minulla ja pääsee rakentelemaan!

Ohjaimia varmaan ostellaan vähän myöhemmin kuten mainitsin ja nämä ohjaimet kiikarissa:

Ei välttis amazonista, mutta lähinnä esimerkkinä. Onko teillä vinkkejä?!


#3

Tökkäätkö tuon tietokoneen näyttöön, telkkariin vai mihin?


#4

Telkkariin ajattelin tökätä, kun HDMI ulostulos on tuossa Raspberry Piissä. 40" telkusta näkee ainakin hyvin pelit :wink:
Tällä hetkellä ei kyllä parempaakaan vaihtoehtoa ole sillä oma FullHD näyttö ei ota vastaan HDMI:tä ilman adapteria ja sitten pitäisi äänet saada jotenkin ulos. Telkkarin HDMI liitäntään kytkeminen on siis helpoin tapa.


#5

Amazonin mukaan tänään/huomenna pitäisi tulla RetroPie projektiin osat. Ehkäpä sitä päästään rakentelemaan! Päivittelen tätä ketjua sitten kunhan saan osia käsiini!


#6

Posti toi eilen tavarat perille asti! Pääsee viikonloppuna puuhastelemaan!