Älä pelkää tietokoneen kasaamista


#1

Alkuperäinen artikkeli: https://it-nurkka.fi/tietokoneet/ala-pelkaa-tietokoneen-kasaamista/

Moni ajattelee tietokoneen kasaamisen olevan todella haastava homma. En väitä ettei siinä ole omia haasteita, mutta loppujen lopuksi se on suhteellisen yksinkertainen operaatio. Kannattaa siis lähteä rohkeasti kokeilemaan omia siipiä ja varsinkin, jos on kiinnostusta tietokoneisiin ja osiin. Ensimmäinen vaihe tietokoneen hankinnassa on osien valinta. Tärkeää on se, että osat ovat yhteensopivia keskenään. Prosessorin täytyy…


#2

Sopivasti löysin Bluntyn tekemän videon joka on pari päivää vanha!


#3

Kasaamisen jälkeen on syytä välillä imuroida se pöytäkone, mutta hellävaraisesti ja vasta kun tietsikka on sammutettu. Sinne kertyy yllättävän paljon pölyä kaikenlaisten jäähdytysripojen ja tuulettimien alueelle. :slight_smile:


#4

Itse suosin paineilmaa ja silloin koppa kannattaa hilata terassille tai ulos niin pölyt pöllähtää ennemmin sinne :slight_smile:
Imurin kanssa kannattaa varovasti ja aina kannattaa virrat pistää pois koneesta kun sitä aukoo.


#5

Juu, paineilma on hyvä ja helppo keino jos muistaa pitää sen suuttimen riittävän kaukana herkistä komponenteista. :slight_smile: Luin/kuulin jostain, että se paineilma voi vahingoittaa elektroniikkaa jos se ilma on jääkylmää. Kai siinä on se vaara, että äkillinen lämpölaajeneminen (tai -kutistuminen) voi aiheuttaa damagea.


#6

Kyllä. Isot lämmön vaihtelut taitaa aiheuttaa kosteutta ja elektroniikka ja kosteus ei ole parhaita kavereita.

Perus paineilma purkkia pitää käyttää oikeinpäin ei ylösalaisin. Ja suihkussa kerrallaan.

Itse olen haaveillut pienestä kompurasta jossa olisi tehoja sen verta että saisi esim pyörän renkaat ja max auton renkaat täytettyä.