30 päivää OnePlus 3T puhelimen kanssa


#1

Alkuperäinen artikkeli: https://it-nurkka.fi/matkapuhelimet/30-paivaa-oneplus-3t-puhelimen-kanssa/

Tulen viettämään seuraavat 30 päivää OnePlus 3T puhelimen kanssa. Raportoin tämän artikkelin kommenttiketjuun omia ajatuksiani päivittäin ja ne kokoan sitten artikkeliksi joko tänne tai sitten oman blogin puolelle. Vaikka OnePlus 3T ei ole uusi puhelin on se uusi minulle ja mitä mainioin puhelin hintaluokassaan. Tämä tekeekin siitä otollisen puhelimen ottaa tarkasteluun 30 päiväksi. Vastaan kaikkiin…


#2

Puhelin on asennettu ja ensimmäisenä suunnittelen uusimpien päivityksien asentelua.

Paketissa on kuitenkin alla oleva setti ohjeineen.

OnePlussassa oli kivasti 40% akkua, mutta heitin sen laturiin. Onhan tuo Dash Charge pirun nopea…

Ajattelin lähteä suoraan syvään päähän ja pistää uusimpia beta versioita sisään OxygenOS käyttiksestä. Mukana oli versio 3.5.4 jossa on Android 6.0.1

Uusin beta löytyy muuten OnePlussan sivuilta.


#3

Beta meni aika kivuttomasti sisään. Latasin paketin ja Macin komentorivillä pistin adb komennolla paketin sisään ja puhelin teki loput.

Tietenkin jos ei ole adb työkaluja valmiina niin ne pitää säätää kondikseen. Nyt uskaltaakin alkaa appseja pistelemään ja säätämään puhelinta.


#4

Ekan illan jälkeen pakko sanoa, että loistava vekotin. Puhelimen kanssa tuli kopattua takakuoreksi tuo Sandstone kuori ja sehän tuntuu ihan kivalta. Taisi olla ekoissa OnePlussissa tuo sandstone takakantena ylipäätään. Tuo kivaa pientä grippiä tuohon puhelimeen ja suojaa tietty.

Tuossa oli muuten jonkinlainen tehdaskalvo päällä jota arvostan ja ajattelin pitää sitä muovia siinä niin kauan kuin se sattuu pysymään.

Säätö jatkuu tässä vielä ja huomenna lisää. Ihan en kaikkea saanut puuhattua vielä tänään tuolle.

Vinkkejä otetaan vastaan, kuten aina!


#5

Päivä 2

Puhelimeen sai eilen aikalailla kaiken tarvittavan. Tänään pitänee tuunailla vielä appsit toimimaan ja oikeille paikoille. Alla onkin kuvat miltä näyttää.

Android puhelimen kanssa saa aikaa kyllä kulumaan kun aletaan säätämään. Se on kyllä todettu jo aiemminkin. Nyt koitan saada lähinnä totutut ikonit oikeille paikoilleen :slight_smile:

Isoin työ oli, kun valkkasin, että otetaan puhdas asennus kuten teen aina uusien puhelimien kanssa. Piti nimittäin saada Googlen autentikaattori pelittämään. Sehän tiesi usean palvelun kanssa säätöä, että ensin poisti kaksivaiheisen kirjautumisen ja sen jälkeen pisti takaisin.

Akun kestoista on vielä mahdoton sanoa mitään sillä alku on aina semmoista räpellystä ja säätöä eli ei olla reaalimaailman käytöllä vielä.

Vaikka Honor 8 puhelimessa on 5.2" näyttö tuntuu tämä 5.5" näyttö silti paljon paremmalta itselle. Vaikka ero on 0.3" niin silti sen eron kyllä huomaa. 3T käyttää käsittääkseni samsungin tekemiä AMOLED näyttöjä ja siitäpä syystä mustan kohdat pikselit eivät käytännössä vie virtaa. Tumma teema siis on aika kova juttu AMOLED näyttöjen kanssa.


#6

Päivä 3

Tuo slideri millä voi vaihtaa onko puhelin missä tilassa on hyvä, mutta ilmeisesti tästä syystä on otettu pois älä häiritse tilan automatisointi. Itse totuin tuohon jo aiempien puhelimien kanssa. Illalla puhelin menee nukkumaan kello 22 ja arkiaamuna herää kello 7 ja viikonloppuna kello 9.

Toinen asia mihin totuin aiemman S7 Edgen kanssa oli Amoled näytöille näppärä always on display eli aod näin tuttavallisesti. Tämän onneksi sain helposti appsin avulla ja oikeastaan kaipaan sitä vain yöllä, kun haluan katsoa kelloa. Yöllä lataan puhelinta myös jotta aamulla on virtaa koko päiväksi - en yöllä käytä mukana tullutta laturia vaan Amazonista hankittua USB laturia, jossa on 4 porttia - tämä on reissussa ollut näppärä, kun pistokkeita ollut vähän.

Se aod näytön sppi vielä:

Mennään suojiin vielä. Ostin puhelimen kanssa tuon OnePlussan oman suojan jossa on tuo sandstone tuntuma, joka on tuttu aiemmista OnePlus puhelimista. iPhone 6 puhelimen kanssa minulla oli Lastun LastuCase niminen loistava suoja ja halusin lähteä katsomaan saisiko vastaavaa tähänkin. Saa ja ei… Itse LastuCasen saa http://lastucase.com/wallet-case-oneplus-3-3t-kuoret-lompakko.html

Mutta… En oikein pidä siitä miten kortit on aseteltu. Tuossa on 2 korttipaikkaa ja setelitasku. iPhone 6 casessa oli minulla silloin 5 korttipaikkaa ja setelitasku. Laitoin kyselyä Twitterissä tästä ja odotellaan mitä vastaillaan.

Olisiko vinkata laadukkaita lompakkocaseja joihin menisi enemmän kuin kaksi korttia…


#7

Päivä 4

Eipä tässä ihmeitä ole eilisen jälkeen tapahtunut. Hieman pelailtu ja puhelinta käytetty. Akkua jää vielä kivasti päivän jälkeenkin vaikka räpläystä on aika paljon vielä ollut. Jatketaan puuhastelua ja vinkkejä otetaan tietty vastaan!


#8

Päivä 5
Sunnuntai olikin pelipäivä niin jääkiekon, kuin muullakin saralla. Puhelinkin sai aika kovaa runtua kun pelailin silläkin. Akkua oli vielä illalla 15 prosenttia jäljellä joka on mielestäni aika hyvin sillä räpläsin ja pelasin sillä pitkin päivää vähän väliä. Samoin Facebookkia tuli käytettyä josta tulikin pari akunkäyttövaroitusta…

Päivä 6
Maanantai onkin sitten perustyöpäivä eli odotettavissa peruskäyttöä.


#9

Heti pitää tulla hehkuttamaan hienoa featurea.
OnePlussassa saat lukittua sovelluksen vielä erikseen sormenjälen/pin-koodin taa. Eli vaikka olet avannut puhelimen niin se kysyy vielä sormenjälkeä / pin-koodia määritetyissä sovelluksissa.

Esimerkiksi jos annat puhelimen kaverille, että voi katsoa kuvia tjs. niin voit pistää esim. pankkisoftaan tai autentikaattoriin erillisen pyynnön, jos niitä koittaa avata. Tästä onkin alla pari shottia. Toisessa koitan avata Authy sovellusta ja toisessa OP mobiilia. Kun sormenjälki tai pin on syötetty avautuu itse ohjelma.


#10

Aika pitkälti kuukausi on mennyt ja ollut oikeastaan normaalia käyttöä.
Mitään ihmeitä ei ole oikeastaan tullut eteen ja kirjoittelenkin hieman kattavempaa juttua kunhan tässä joudan. Työ yms. kiireet on hieman vieneet mukanaan joten ei ole ihan muistanut/kerennyt päivitellä. Tosin ongelmiakaan ei ole kyllä ollut.

Puhelin on toiminut moitteetta ja akku kestää mukavasti päivän ilman ongelmia. Jos tulee paljon pelattua niin dash charge on kyllä pirun näppärä!